Bursa Mutfak Tezgah Arası Fayans Modelleri

tezgah arası fayans modelleri 18

Hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz yer, evimizdir. Evin birçok bölümü vardır. Bu bölümlerden birisi olan ve bir evin şüphesiz en önemli yerlerinden birisi mutfaktır. Özellikle kadınların uzun zaman dilimlerini geçirdikleri alan olması bakımından mutfak, kadınlar için evin en mühim yeridir. Mutfak kapısından içeri girdiklerinde güzel bir mutfak tezgah arası fayans döşemesi görmek isterler. Bu yüzden de döşeme yapılmadan önce mutfak tezgah arası fayans modelleri ve fiyatları iyi araştırılmalı, özenle seçilmelidir.

Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle bursa mutfak tezgah arası fayans modelleri, giderek çeşitlenmiş yüzlerce hatta binlerce tezgah arası fayans modeli piyasada gezinir olmuştur. Tabii olarak bu çeşitlilik, fiyatlara da yansımıştır. Fiyatlardan etkilenmemeniz ve en güzel modelleri görmeniz için sizlerle birlikte tezgah arası fayans modelleri ve fiyatlarını inceleyeceğiz…

Mutfak Tezgâh Arası Fayans Modelleri

Mutfak tezgah arası fayans modelleri birçok farklı yönden değişiklik göstermektedir. Özellikle boyut ve desen yönünden farklılaşmaktadırlar. Tezgah arası fayans modelleri birçok farklı boyutta üretilmektedir. Eni, 60 santimetreye kadar çıkan fayans modellerinin boyu 10 santimden başlayarak tezgâhın boyu ne kadarsa o seviyeye kadar çıkabilmektedir. Şimdi; ülkemizde boyutlarına göre genel olarak döşemede kullanılan mutfak tezgah arası fayans modellerini inceleyeceğiz.

30 cm x 60 cm Tezgah Arası Fayans

Şüphesiz ki mutfak tezgah arası fayans döşeme ustalarının en çok tercih ettikleri boyuttaki fayanslar, 30 cm x 60 cm boyutlu fayanslardır. Çünkü ebat olarak döşenmesi diğerlerine göre daha avantajlıdır. Sizlerle 30 cm x 60 cm boyutunda en moda Fayans modellerini paylaşacağım.

60 cm x 120 cm Tezgah Arası Fayans

Son zamanlarda revaçta olan boyutlardan biridir. Ustalar için en çok tercih edilen 2. boyuttur. Firmalarda bu yüzden bu boyuta yönelmeye başlamıştır. Moda, bugünlerde mermer desenli 60 cm x 120 cm boyutlu fayanslardır. Ustalar tarafından pek sevilmeyen bir boyutu vardır. Çünkü boyutundan dolayı tek başına kaldırılıp konulması daha zordur. Şimdi buraya en gözde olan modellerden atacağım.

Daha birçok fayans boyutunda mutfak tezgâh arası fayans modeli vardır. Fakat ek tercih edilmedikleri için sizinle en gözde ve moda olan modelleri paylaştım. Modelleri gördüğümüze göre şimdi gelelim en can alıcı noktaya: Para… Bu fayansların fiyatları nasıldır? Bunu inceleyeceğiz.

Mutfak Tezgâh Arası Fayans Fiyatları

30 cm x 60 cm mutfak tezgah arası fayans fiyatları, metrekare olarak seçtiğiniz desene, kalitesine ve defo durumuna göre 25₺ ile 150 ₺ arasında değişmektedir. Biraz araştırma yaptığımızda 300₺ – 400₺ gibi uç fiyatlar da vardır.

60 cm X 120 cm mutfak tezgah arası fayans fiyatları, metrekare olarak seçtiğiniz desene, kalitesine ve defo durumuna göre 50 ₺ ile 200 ₺ arasında değişmektedir. Biraz araştırma yaptığımızda 500₺ – 600₺ gibi uç fiyatlar da vardır. Bu fiyatların değişmesinde firmaların ünü de etkilidir. Kampanyaları takip ederek mutfak tezgah arası fayans fiyatlarınızı cüzi bir miktarda tutabilirsiniz.

Mutfak Tezgah Arası Fayans Döşeme

Fayans modelinizi seçtiniz. Sırada mutfak tezgah arası fayans döşeme işlemi var. Burada dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Şimdi bu hususları birer birer inceleyelim:

Fayans alınmadan önce ölçü çok iyi alınmalıdır.

Mutfak tezgâh arası fayans ölçüsü, metre yardımıyla alınır. Alt dolaplar ile üst dolapların arasındaki mesafe genelde 60 cm ile 65 cm arasında değişmektedir. Sağdan sola genişlikleri doğru bir şekilde ölçülüp not edilmelidir. Ayrıca, tezgâh dolabının eni kadar da sağ ve sola fayans atılacağı düşünülerek ölçü alınmalıdır. Bu ölçüye göre de fayans alınmalıdır.

Duvar düzeltilmelidir.

Mutfak tezgah arası fayans döşeme yapılmadan önce döşeme yapılacak tezgâh arasındaki duvar, düzeltilmelidir. Bu düzeltme işlemi çıkıntı varsa çekiç ve keski yardımıyla yapılır. Eğer çukurluk varsa alçı vb. dolgu malzemeleriyle düzenleme işlemi yapılır. Bu işlemler yapılmazsa sağlıklı bir döşeme işlemi de yapılamayacaktır.

Tezgah arası fayans yapılırken terazide olmasına dikkat edilmelidir.

Mutfak Fayans döşeme yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de teraziye uygun bir döşeme yapılmasıdır. Eğer dolaplar, fayans döşemeden önce ve terazili takılmışsa işiniz kolaylaşacaktır. Üst dolaba fayansınızı dayayarak döşemeye başlarsanız derz boşluğu kalmayacak ve çok şık bir görüntü elde edeceksiniz. Eğer dolaplar, fayans döşemesinden sonra takılacaksa dolap seviyesi tespit edilip teraziye alınmalı ve ona göre döşeme yapılmalıdır. Burada mastar, bizim en büyük yardımcımız olacaktır.

Desenlere döşenmeden önce bakılmalıdır.

Mutfak tezgah arası fayans döşemeden önce dikkat etmemiz gereken bir diğer husus, desen konusudur. Bazı fayans modellerinde desenler birbirini takip eder şekildedir ve belli bir dizilimi vardır. Biz fayans döşemeden önce bu deseni kontrol etmezsek ortaya çirkin bir görüntü oluşacaktır.

Artı kullanmalıyız.

Mutfak tezgah arası fayans döşeme işlemi için yapıştırma harcı çekildikten sonra döşemeye başlanır. Döşeme esnasında kesinlikle derz artısı kullanılmalıdır. Derzlerin düzgün çıkması, güzel bir görüntünün anahtarıdır. Burada şöyle bir istisna da vardır: Bazı fayanslarda derz boşluğu yoktur ve uygulanmaz.

Döşemede diş olmamasına özen göstermeliyiz.

Mutfak tezgah arası fayans döşeme yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da iki fayansın aynı düzlemde olabilmesi yani diş olmamasıdır. Eğer diş olursa görüntü de girintili çıkıntılı olacak, güzel olmayacaktır.

Derz seçimine dikkat edilmelidir.

Mutfak tezgah arası fayans döşedikten sonra derz çekme işlemi vardır. Bu işlemden önce derz rengi seçilmelidir. Bu rengi seçerken dolap ve fayans renklerine dikkat edilmelidir. Örneğin; dolap tamamen beyaz ve fayans taş desenli tamamen beyaz ise buna bej rengi derz uygulanmaz. Uygulanması gereken derz rengi, beyazdır.