Mutfak banyo tadilat Bursa, bir evde tadilat deyince ilk akla gelen tadilat çeşitleridir. Banyo dekorasyonu, havlupan ve muslukları değiştirmek kadar basit bir şekilde de yapılabilir; duvarları kırmak, küvetleri sökmek ve klozetleri yenilemek kadar karışık bir şekilde de yapılabilir. Banyo dekorasyonu için başlanması gereken noktalar ve eksiklikler iyi belirlenmelidir. Bu işlem yapılmazsa tadilat tamamen çileye ve külfete dönüşebilir. Banyonun görüntüsünün nasıl olması gerektiğine karar vermelisiniz. Bunu da ruh haliniz, tema ve renk düzenine göre belirlemelisiniz. Mutfak dekorasyonu da aynı şekilde; tezgâh arası fayansının yenilenmesi şeklinde basit olarak yapılabileceği gibi muftak dolaplarının yenilenmesi, duvarların kırılıp yenilenmesi şeklinde karmaşık bir şekilde de yapılabilir. Mutfak dekorasyonunda planlama daha önemlidir. Planlama iyi bir şekilde yapılırsa maddi olarak cebinize külfet olmayacak ve aynı anda zamandan da tasarruf edeceksiniz. Her iki tadilat için de planlama yapılırken armatürlerin yenilenmesi, aydınlatmalara estetik katılması ve kapı kolu renklendirilmesi gibi küçük detaylar gözden kaçırılmamalıdır.
Bursa Mutfak Tadilatı
Bursa mutfak tadilatı, tadilat türleri arasında en sık aranan tadilatlardan biridir. Mutfak tadilatı, en zor tadilat seçeneklerinden biridir. Çünkü kırım ve sökme işlemleri çok fazla zaman almakta ve toz gibi rahatsız edici durumlarla karşılaşmanıza sebep olmaktadır. Mutfak tadilatı yaptırmadan önce maddi durumunuzu gözden geçirmelisiniz ve ona göre bir tadilat yaptırmalısınız. Çünkü bazı tadilat çeşitleri, birkaç bölümün değiştirilmesiyle yapılabilirken kimisi de tüm mutfağın sökülüp yenilenmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir. Bursa mutfak tadilatı, evinizin görselliği açısından çok önemlidir. Aynı zamanda kullanışlı bir mutfak her zaman avantajlı olmaktadır. Yaşamlarının büyük bir bölümünü mutfakta geçiren hanımlar, mutfaklarını çok önemsemektedir. Bu kadar önemsedikleri bir alanın da güzel görünmesini ve göze hitap etmesini ayrıca işlevsel olmasını isterler. Bu yüzden de tadilat yaptırmayı düşünürler.
Bursa mutfak yenileme, maliyet olarak oldukça maliyetlidir. Bu maliyet içinde birçok kalem bulunmaktadır. Bu kalemleri en basit şekliyle; kırım ve söküm maliyetleri, sıva maliyeti, alçı ve boya maliyeti, elektrik tesisat maliyeti, sıhhi tesisat maliyeti, tezgâh mermeri maliyeti, mutfak dolabı değiştirme, tezgâh arası fayans yenileme maliyeti, taban döşeme maliyeti, bataryaların değişimi maliyeti, aydınlatma maliyeti, kapı kolu değişimi olarak sıralayabiliriz. En baştan başlayarak mutfak yenilemenin nasıl yapılması gerektiğini anlatalım. Mutfak yenileme konusunda ilk yapılacak işlem, kırım ve söküm işlemidir. Bu işlem için ustalar, matkap, çekiç, keski ve hilti gibi aletler kullanmaktadır.
Mutfakta söküm işlemi için önce mutfak tezgâhı sökülür. Mermer ise tamamen çıkabilir fakat fayans, beton ve tuğla ile yapılmışsa kırılması ve içindeki demirlerin ispiral yardımıyla kesilmesi gerekir. Tezgâh üstü mermerin söküm işlemi bittikten sonra dolapların sökülmesi işlemine geçilir. Mutfağınızın duvarları, rutubetten kalkma yapmış ve dolaplarınız da eskimiş olabilir. Bu durumda usta, önce dolapların sökülmesi işlemini yapar. Bu işlem için matkap gibi vida sökücü aletler kullanır. Bursa mutfak dolabı değiştirme işlemi öncesinde dolapları tek tek söker. Dolapların hasar vermeden sökülmesi, bazen işe yarayabilir. Daha az kullanılan bir yerde değerlendirilebilir, bu sayede ek bir masraftan da kurtulmuş olabilirsiniz. Hatta bu işlemi tezgâh üstü mermeri için de yapabilirsiniz.
Tezgâh ve dolapların söküm işlemi bittikten sonra duvarların ne yapılacağına karar verilir. Burada genelde iki yol tercih edilmektedir. Tezgâh arası fayansları hariç duvarların önce alçı ile düzeltilip daha sonra boya ile boyanması ilk yol olarak tercih edilebilir. Bu yol tercih edilecekse öncelikle duvarlarda söküm işlemi yapılmalıdır. Bu işlem için hilti, keski ve çekiç gibi aletler kullanılmaktadır. Duvarların söküm işlemi yapılırken molozlar da çuvallanıp atılmalı ve temiz çalışılmalıdır. Söküm işleminin hemen ardından sıhhi tesisat ve elektrik tesisatının yenilenmesi gerekmektedir. Bu işlem yapılırken sıhhi tesisatın ve elektrik tesisat kapaklarının gömülü olması ve çıkış yerlerinin alçı ve boyama düşünülerek biraz çıkıntılı bırakılması gerekmektedir. Alçı ile duvar düzeltilip boya işlemi ile birlikte duvar dekorasyonu tamamlanabilir. Burada iki yolda da tezgâh arası fayansların, mermer ve dolaplar takıldıktan sonra yapılması daha uygun olacaktır.
Tercih edilebilecek ikinci yol ise tezgâh arası fayansları dâhil duvarların fayans ile kaplanmasıdır. Bursa mutfak fayans yenileme yolu tercih edilecekse burada da iki farklı seçenek bulunmaktadır. Birinci yolda, öncelikle duvarlarda söküm işlemi yapılmalıdır. Bu işlem için hilti, keski ve çekiç gibi aletler kullanılmaktadır. Duvarların söküm işlemi yapılırken molozlar da çuvallanıp atılmalı ve temiz çalışılmalıdır. Söküm işleminin hemen ardından sıhhi tesisat ve elektrik tesisatının yenilenmesi gerekmektedir. Bu işlem yapılırken sıhhi tesisatın ve elektrik tesisat kapaklarının gömülü olması ve çıkış yerlerinin sıva ve döşeme düşünülerek biraz çıkıntılı bırakılması gerekmektedir. Bu işlemin ardından sıva yapılması gerekmektedir. Sıva işlemi terazili bir şekilde yapıldıktan sonra fayans döşeme işlemi yapılır ve derzi verilir. İkinci yol da ise fayans üstüne fayans döşenmektedir. Bu yol seçildiğinde duvarlar sağlamsa söküm -kırım işlemi yapılmadan da döşeme yapılabilir. Bu durumda yüzey pürüzlendirici, rulo yardımıyla duvarlara sürülür. Hemen ardından da duvar fayans döşemesi yapılır.
Duvar dizaynı bittikten sonra taban döşemesine karar verilmelidir. Burada da iki yol vardır; laminant döşeme ve seramik döşeme. İki yolda da maliyet benzerdir. O yüzden zevkinize ve tarzınıza göre herhangi birini seçebilirsiniz. Fakat su sıçraması gibi durumlara karşı seramik döşeme kullanılması avantaj sağlayacaktır. Bu işlemin ardından yeni dolapların takılması işlemi yapılır. Mermer yapılmadan tezgâh arası fayans döşemesi yapılır. Daha sonra tezgâh üstü mermeri takılır ve ufak detaylara geçilir. Kapı kolu, aydınlatma ve armatürler de yenilenince tüm mutfak tadilatı tamamlanmış olur.
Bursa Banyo Tadilatı
Bursa banyo tadilatı, tadilat türleri arasında mutfak tadilatı ile birlikte en sık aranan tadilatlardan biridir. Banyo tadilatı da, oldukça zor tadilat seçeneklerinden biridir. Bursa mutfak yenileme, maliyet olarak oldukça maliyetlidir. Bu maliyet içinde birçok kalem bulunmaktadır. Bu kalemleri en basit şekliyle; kırım ve söküm maliyetleri, sıva maliyeti, elektrik tesisat maliyeti, sıhhi tesisat maliyeti, duşakabin maliyeti, klozet maliyeti, duvar ve taban fayans döşeme maliyeti, asma tavan maliyeti, banyo dolabı maliyeti, bataryaların değişimi maliyeti, aydınlatma maliyeti, kapı kolu değişimi olarak sıralayabiliriz. En baştan sona kadar banyo yenilemenin yöntemlerini sıralayalım. Banyo yenileme konusunda ilk yapılacak işlem, kırım ve söküm işlemidir. Bu işlem için ustalar, matkap, çekiç, keski ve hilti gibi aletler kullanmaktadır.
Banyoda varsa duşakabin, lavabo ve klozet sökümü yapılır. Banyo dolabı değiştirme bursa için de banyo dolabı sökülür. Daha sonra fayans döşeme için hazırlık işlemi yapılır. Yapılacak işlem; sıhhi tesisat ve elektrik tesisatının yenilenmesi olacaktır. Bu işlem yapılırken sıhhi tesisatın ve elektrik tesisat kapaklarının gömülü olması ve çıkış yerlerinin döşeme düşünülerek biraz çıkıntılı bırakılması gerekmektedir. Ayrıca süzgeçler de yenilenmeli ve ardından fayans döşemesine geçilmelidir. Genelde fayans üstüne fayans döşemesi yapılmaktadır. Bu yol seçildiğinde duvarlar sağlamsa söküm -kırım işlemi yapılmadan da döşeme yapılabilir. Bu durumda yüzey pürüzlendirici, rulo yardımıyla duvarlara sürülür. Hemen ardından da duvar fayans döşemesi yapılır. Duvar dizaynı bittikten sonra taban döşemesi yapılır. Bursa banyo fayans döşeme konusunda ikinci yapılacak işlem de taban döşemesi yapılmasıdır. Döşeme yapılırken akıntı verilmesine dikkat etmek çok önemlidir.
Fayans döşeme işlemi bitip derz işlemi de yapıldıktan sonra asma tavan yapılır. Asma tavan yapılırken de terazili bir şekilde yapılmasına dikkat edilmelidir. Tüm işlemler bitince, artık montaj işlemlerine geçilebilir. Klozetler ve banyo dolaplarını zevkinize göre seçtikten sonra montajı, ustalar tarafından gerçekleştirilir. Bu işlemlerin hemen ardından bursa duşakabin yenileme için duşakabin seçimini yapıp montajının yapılmasını sağlarsınız. Bu işlemlerin ardından tamamlayıcı olan ufak detaylara geçilir. Kapı kolu, aydınlatma ve armatürler de yenilenince tüm banyo tadilatı tamamlanmış olur.